Perfect in balans: de corporate website van FD Mediagroep

FD Mediagroep is als moederbedrijf van bekende merken als het Financieele Dagblad, BNR en Company.info hét toonaangevende mediabedrijf van Nederland. Super Interactive mocht binnen de FD Mediagroep eerder al een aantal projecten succesvol afronden. Toen de wens ontstond om de corporate website fdmg.nl opnieuw in te richten klopte de organisatie opnieuw bij ons aan.

De uitdaging

FDMG is een partij die vooruitloopt: toonaangevend en innovatief. Als klant neem je niet zomaar advertenties af; FDMG begeleidt je met een schat aan kennis over hoe je jouw doelgroep effectief bereikt.

Een organisatie die zo innovatief is in haar dienstverlening verdient een "digitaal thuis" dat in dat plaatje past. De website was hard toe aan een redesign waarbij de look-and-feel volledig opnieuw werd opgezet en de verschillende producten van FD Mediagroep beter onder de aandacht gebracht moesten worden.

Om aan te sluiten bij marketingcampagnes die vanuit FDMG worden gevoerd moesten beheerders tevens snel en eenvoudig sterke landingspagina's op kunnen zetten. Met de oude website kampte men met een instabiel systeem, waardoor beheer onnodig complex en tijdrovend was.

Nivon Trektochten on multiple devices

Heldere doelstellingen

Voor FDMG was het van belang een goede balans tussen de merken en advertentiemogelijkheden te tonen, samen met de historie en autoriteit van FDMG. Inspirerende cases laten zien hoe het bedrijf haar kennis inzet en daarmee verschillende klanten succesvol heeft kunnen helpen.

Gebruiksvriendelijkheid geldt net zo goed voor de beheerder. Dankzij Super Interactive maakt FDMG nu gebruik van de voordelen van het WordPress CMS en is het beheer vele malen eenvoudiger geworden. Dat heeft alles te maken met het Wordpress specialisme dat wij als agency bieden.

Flexibele landingspagina’s stellen de beheerders in staat snel en doeltreffend pagina’s, afgestemd op lopende campagnes, in te richten en publiceren. Voor fdmg.nl lag de nadruk tevens op performance - een supersnelle site en uiterst sterke SEO.

 • Conversie-gericht

  Producten en diensten worden goed uiteengezet op de website. De website genereert meer, betere leads.

 • Merken goed gepresenteerd

  De merken van FDMG zijn stuk voor stuk sterke autoriteiten. Dit moeten ze op de site goed uitstralen.

 • Inspirerend

  Cases van andere partijen uit de markt inspireren in het denken in mogelijkheden en bewijzen dat FDMG ook echt doet wat het belooft.

 • Happy interaction

  Niet alleen bezoekers maar ook beheerders moeten met plezier interactie hebben met de website.

 • Sterke SEO

  Performance en zoekmachine-optimalisatie tip top in orde.

Kleuren

Met de ontwikkeling van de nieuwe digitale huisstijl werd het kleurenpallet aangepast. Het resultaat is een frisse, moderne set aan kleuren die perfect aansluit bij bestaande herkenbaarheid en merkidentiteit van FD Mediagroep.

#2F3351
#EF954B
#1B4942
#A98E6A
#FFFFFF
#111111
#F1F1F1

Exclusief, maar toegankelijk

Een belangrijk stap in het realiseren van de nieuwe visuele identiteit, was het creëren van een passende huisstijl. Het doel? Een zakelijke stijl, zacht voor het oog, die tevens autoriteit en innovativiteit uitstraalt.

FD Mediagroep Over Ons UI
FD Mediagroep Case UI

Met drie vragen naar een maatwerk advies

De Media Advisor: een gratis tool die na het beantwoorden van een drietal vragen over je doelstelling direct advies geeft over de beste advertentie-strategie. Deze tool ligt in het verlengde van FDMG's kern: advies op maat, voor ieder probleem een gepaste oplossing en dankzij een ruim aanbod altijd de juiste optie.

FD Mediagroep Media Advisor
FDMG.nl op iPhone
FDMG.nl op Macbook

WordPress als fundament

De applicatie van FD Medigroep is gerealiseerd als meertalige WordPress Multisite. Naast een volledige maatwerk WordPress theme op basis van flexibele componenten, ontwikkelden we een uitgebreide integratie met de backoffice van FD Mediagroep.

Via deze API-koppeling worden leads vanaf de website netjes real-time geregistreerd. Ook ontwikkelden we de Media Advisor als maatwerk WordPress Plugin, gekoppeld aan diezelfde API.

FD Mediagroep Over Ons UX
FD Mediagroep Case UX